Eğitim Felsefemiz

“Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir.” Amerikalı eğitim bilimci John Dewey’in eğitim felsefesi, kurumumuzun da eğitim felsefesi ve özgün öğretim modelinin temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin okulda öğrendiklerini; gerçek hayatta yaşananlar ile ilişkilendirmelerini, öğrendiklerini uygulama olanağı bulmalarını ve eğitimleri sürecinde gerçek hayatın içinde olmalarını arzuluyoruz. Bu sebeple staj, eğitim ve öğretim programlarımızın bir parçası olarak ders müfredatının içinde zorunlu olarak yer almaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimiz, en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir işyerinde geçirmektedirler.  Ayrıca yapılandırmayı, yaşam temelini, öğrenciyi merkeze alan eğitimin tüm paydaşlarıyla iletişim ve iş birliğini teşvik eden, veli işbirliğini eğitimde başarının vazgeçilmez bir unsuru olarak gören, kültür, sanat ve spor alanlarında öğrencilerin yetişmesine olanak sağlayan bir eğitim-öğretim anlayışını hayata geçirerek; Atatürk ilkelerine bağlı, bilimsel düşünen ve özgün çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, en az bir yabancı dili bilen ve yaşamında etkili bir şekilde kullanan, özgüveni yüksek, empati kuran ve farklılıklara saygılı, çevreye duyarlı, yüksek ahlaklı, her alanda geleceğin lideri hazır bireyler yetiştirmek, Özel Beylikdüzü Okulları’nın temel amaçlarındandır.